Julkisen taiteen työpaja

 

Tutustu Helsingin julkisiin taideteoksiin, tapaa niitä tekeviä taiteilijoita ja tule mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan näkövammaisten lähtökohdista ja ehdoilla tehty julkinen kaupunkitaideteos.

 

Aika

 

9.4 – 25.7.2024, tiistaisin 17:00 – 19:00 

 

Paikka

 

Näkövammaisten kulttuuripalvelu ry, Iiris keskus, Marjaniementie 74, Helsinki (Itäkeskus), ja eri julkisen taiteen kohteet Helsingissä.

 

Saapumisohje Iiris keskukseen: https://www.iiris.fi/fi/saapuminen 

 

 

Julkisen taiteen työpaja

Oletko kiinnostunut tutustumaan Helsingin julkisiin taideteoksiin, tapaamaan niitä tekeviä taiteilijoita tai tekemään julkista taidetta itse?

 

Työpajassa suuntaamme yhdessä eri puolille Helsinkiä tutustumaan julkiseen taiteeseen. Tapaamme ja keskustelemme taiteilijoiden kanssa, jotka toteuttavat julkisia taideteoksia. Vierailujen ja tapaamisten inspiroimina pohdimme yhdessä, millaista voisi olla näkövammaisten lähtökohdista ja ehdoilla tehty julkinen taide? Syntyneiden ajatusten pohjalta suunnittelemme ja toteutamme kollektiivisen julkisen taideteoksen Helsingin kaupunkiympäristöön. Teos rakennetaan heinäkuussa ja julkistetaan elokuussa 2024.

 

Työpaja ja siinä käytettävät materiaalit ovat maksuttomia. Vierailut julkisen taiteen kohteisiin kuvailutulkattuja. Työpajakielenä on suomi, mutta tulkkaus ja osallistuminen englanniksi mahdollista. Osallistuaksesi työpajaan et tarvitse aiempaa kokemusta julkisesta taiteesta – riittää, kun olet utelias ja avoin uusille lähestymistavoille. Voit osallistua koko pajaan tai sen itsellesi sopiviin osiin.

 

Jos kiinnostuit tervetuloa työpajan ensimmäiseen tapaamiseen tiistaina 9.4.2024 klo 17:00 Näkövammaisten kulttuuripalvelu ry:n tiloihin, jossa kerrotaan tarkemmin työpajan sisällöistä ja keskustellaan osallistujien toiveista pajaan liittyen.

 

Työpajan vetäjästä

 

Työpajan vetää kuvataiteilija JP Kaljonen (KuM), joka on itse näkövammainen. Osin heikkonäköisyytensä johdosta hänen taiteellinen tuotantonsa  on painottunut eri yhteisötaide- ja julkisen tilan projekteihin, joissa visuaalisuuden sijasta keskiössä ovat yhteistyö ja eri yhteisöjen päämäärien edistäminen taiteen avulla. Työpajat ovat osa Kaljosen Transcending Sight -projektia, joka sai alkunsa hänen kohtaamistaan haasteista usein näkevien ehdoilla toimivassa taidemaailmassa.

 

Kuinka ilmoittaitua?

 

Voit ilmoittautua työpajaan painamalla tältä sivulta löytyvää ”Ilmoittaudu” nappia tai sähköpostitse osoitteessa osallistun@kulttuuripalvelu.fi, tai tulemalla vain paikalle työpajan ensimmäiseen järjestämiskertaan. Työpajan vetäjä on sinua vastassa Iiris keskuksen ovella tiistaina 9.4.2024 klo 16:50.

 

Yhteistyötahot ja tukijat

 

Projektin työpajat järjestetään yhteistyössä Näkövammaisten kulttuuripalvelu ry:n kanssa. Hankkeen tuotantoa on tukenut Suomen Kulttuurirahasto / Aino Hausmannin rahasto.